Θανάσης Έξαρχος

Θανάσης Έξαρχος

εξαρχος

ΕΞΑΡΧΟΣ Θανάσης του Αποστόλου

Μέλος Δ.Σ., με ευθύνη του Οικονομικού Τομέα

 

Σύμβουλος πληροφορικής και σύμβουλος χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.

Γεννήθηκε στο Καλοχώρι Λάρισας και τελείωσε το Λύκειο Συκουρίου. Τα επαγγελματικά του ενδιαφέροντα εκτείνονται από τον χώρο της πληροφορικής μέχρι αυτόν της κοινωνικής οικονομίας. Είναι παντρεμένος και έχει τρεις κόρες.

  • Σπουδάζει στην Αθήνα στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα απασχολείται σε διάφορες εργασίες (αγροτικές την περίοδο του καλοκαιριού, εποχιακές και ευκαιριακές κατά τη χειμερινή περίοδο). Από μαθητής και κυρίως ως φοιτητής αναπτύσσει πολιτική και κοινωνική δράση.
  • Το 1998 απασχολείται ως εξωτερικός συνεργάτης εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο 2ο ΚΠΣ.
  • Από το 2002 και για πέντε χρόνια εργάζεται στην εταιρεία ΟΤΕ consulting, στο τμήμα συγχρηματοδοτούμενων έργων, και συμμετέχει σε ευρωπαϊκά (FP5, FP6, e-TEN) και εθνικά (ΓΓΕΤ) ερευνητικά έργα. Παράλληλα είναι μέλος ομάδων έργων πληροφορικής που χρηματοδοτούνται από το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, ενώ ξεκινά και η επαγγελματική του ενασχόληση ως συμβούλου σε έργα Κοινωνικής Οικονομίας.
  • Το 2007 συμμετέχει στη συνεργατική εταιρεία ανάπτυξης εφαρμογών Altsol. H εταιρεία αναπτύσσει εφαρμογές για τον ιδιωτικό τομέα, με ειδίκευση στην ανάπτυξη μηχανογραφημένων εφαρμογών δικηγορικών γραφείων και στην ανάπτυξη εφαρμογών διαχείρισης μεγάλου όγκου ενεργειακών δεδομένων.
  • Το 2011 ιδρύει και συμμετέχει στη συνεργατική εταιρεία ΠΑΠΑΖΗΣ Ν., που αποτελεί συνέχεια της εταιρείας Altsol. Προστίθενται νέοι τομείς δραστηριοποίησης, όπως εφαρμογές για ψηφιακά αποθετήρια και διαχείρισης τηλεμετρήσεων.
  • Το 2012 συμμετέχει ως εξωτερικός συνεργάτης εταιρειών σε έργα Κοινωνικής Οικονομίας.
  • Από την έναρξη της κρίσης και μέχρι σήμερα εκπονεί μελέτες ενσωμάτωσης των νέων τεχνολογιών στο Δημόσιο και μείωσης του διαχειριστικού του κόστους. Παράλληλα απασχολείται και σε Ενδιάμεσο Διαχειριστικό Φορέα του ΕΣΠΑ ως σύμβουλος πληροφορικής.

Είναι μέλος του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 693 6609982

e-mail: exarchosthanasis@gmail.com